SLÖJD HÅLLER – DIGITAL TEMAVECKA V 12, 2023

Vecka 12, 20-26 mars 2023 arrangerar hemslöjdskonsulenterna i Dalarnas-, Gävleborgs-, Värmlands, Uppsala, Västmanlands- och Örebro län en digital temavecka, Slöjd Håller, om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala hållbarhetsmålen. I år har vi valt att lyfta fram slöjden, skogen och hållbarheten ur olika perspektiv.

Föredragen vänder sig till dig som är yrkesverksam slöjdare, hantverkare, slöjdlärare, pedagog, skogsägare och/eller allmänt intresserad av design, slöjd, skog och hållbarhet. Och som vill lära nytt, prova på och hitta hållbara vägar i din vardag. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Begränsat antal platser. Välkommen till en hållbar värld!


DIGITALT PROGRAM
Program i pdf-format


MÅNDAG 20 MARS KL 12.00-13.00
It’s Now or Näver
Emma Dahlqvist, designer och konstnär arbetar med att kombinera björknäver med digitala tekniker och experimentella metoder. Under föreläsningen “It’s Now or Näver” berättar hon om näverns unika egenskaper och möjligheter samt varför det är ett intressant material för framtida design. Emma visar även exempel på sina traditionella och experimentella arbeten. Föreläsningen avslutas med frågestund. FÖR: Studenter samt slöjd- och designintresserade.
MER INFORMATION: Slöjd Håller 2023 Hemslöjden i Dalarna.

ONSDAG 22 MARS KL 18.00-20.15
All slöjd möts i björk
En lärarfortbildning om björkens mångsidighet som färgämne och material både inom textil och hård slöjd. Inspirerande föreläsningar med Helena Bratt, slöjdare och kulturmålare samt Mia Olsson, textilkonstnär och livesänd täljning med Nisse Stormlod, slöjdare. FÖR: Slöjdlärare och pedagoger.
MER INFORMATION OCH ANMÄLAN: Slöjd Håller 2023 Region Värmland.

FREDAG 24 MARS KL 14.00-15.00
Nyfiken på skog – att närma sig skogen
Med vackra bilder och stort engagemang går vi på upptäcktsfärd i den svenska skogen. Föreläsare är Sofia Lilja, biolog, författare och fotograf som skriver på Facebooksidan “Nyfiken på skog” som nyligen även kommit ut i bokformat. Nyfiken på skog “är till för dig som är nyfiken på skog, oavsett vem du är, vad du är eller vad du gör”. FÖR: Skogsintresserad allmänhet, lärare, slöjdare och hantverkare. MER INFORMATION: Slöjd Håller 2023 Upplandsmuseet.

QUIZ
Under hela veckan kan du delta i vårt klimatsmarta quiz och vinna ett fint slöjdigt pris!
TILL FRÅGORNA: Hemslöjden i Dalarna. Lycka till!

EARTH HOUR
Slöjda tillsammans inför och under Earth Hour lördag den 25 mars 2023 kl 20.30-21.30.
Du hittar massor av slöjdtips på webbplatsen Hemslöjdsguiden!

Vi vill inspirera dig att använda enkla redskap, energisnåla tekniker och naturliga material. Därför arrangerar vi en temavecka om slöjd och hållbarhet med fokus på de globala målen för hållbar utveckling. Med kunskap och dina klimatsmarta händer kan du faktiskt göra skillnad. Mer information hittar du på Slöjd Håller på Facebook.

#slöjd
#slöjdhåller
#earthhour2023
#slöjdenskogenochhållbarheten
#365slöjd

Följ oss
på instagram
@slojdhaller

SLÖJD HÅLLER

QUIZ 2023

HITTA MATERIAL OCH REDSKAP

HEMSLÖJDSBUTIKER

VAD ÄR PÅ GÅNG?

AKTUELLA HÄNDELSER