Har du en fråga om något slöjdrelaterat? Var hittar jag material till min folkdräkt? Hur hittar jag en kurs i täljning? Hur blir man medlem? Finns det kurser för barn? Här publicerar vi svar på de vanligaste frågorna vi får.

Var hittar jag material till min folkdräkt? Du hittar material till din dräkt i våra hemslöjdsbutiker eller via olika hembygdsföreningar eller hos stora Tuna folkdansgille eller via folkdräktmarknad.se. Läs mer under Dräktmaterial.

Hur hittar jag en kurs i täljning?
Via slöjdkalendariet, dit du kan komma via länken längre ner på denna sida kan du hitta kurser i hela landet. Veckokurser och läsårsutbildningar finns på Sätergläntan, länk dit finns också längre ner på denna sida.

Hur blir man medlem i Dalarnas Hemslöjdsförbund?
Man kan intre bli enskild medlem i Dalarnas Hemslöjdsförbund, däremot kan man bli medlem i någon av våra ideella hemslöjdsföreningar som i sin tur är medlem hos Dalarnas Hemslöjdsförbund. Mer om hemslöjdsföreningarna i Dalarna kan du läsa om du klickar på länken nedan.

Finns det slöjdkurser för barn?
Ibland finns det terminskurser på Kulturskolan i Falun. Vi brukar arrangerar workshops vid olika evenemang och ibland även arrangera kurser vid lov. I Borlänge finns det flera SlöjdLab som drivs av Rädda barnen. Håll utkik på vår hemsida under Kurser för barn och unga.

 

BLI MEDLEM!

IDELLA HEMSLÖJDSFÖRENINGAR

MATERISAL & SLÖJD

HEMSLÖJDSBUTIKER

MER OM DALARNAS

HEMSLÖJDSFÖRBUND

HITTA KURSER I HELA LANDET

SLÖJDKALENDARIET

Här hittar du
kurser i hela landet
och en mängd olika
kursledare
INSTITUTET FÖR SLÖJD OCH HANTVERK

SÄTERGLÄNTAN