Vi hälsar nya och tidigare deltagare välkomna till ett nytt år med 1kvm lin.

Projektet 1kvm lin hade 2021 närmare 6000 deltagare. Idén att odla lin tillsammans, men på distans kommer från region Västra Götaland där man framgångsrikt drev 1 kvm lin under 2020. År 2021 blev det ett nationellt projekt och 2022 har det vuxit till att bli ett projekt där våra grannländer Finland, Norge, Danmark, Estland och Island också är med.

Nationellt är 1kvm lin ett samarbete mellan Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund och Sveriges hemslöjdskonsulenter/utvecklare. För mer information gå in på www.hemslojden.org/fa-kunskap/1-kvm-lin

Hur går det till?

I Dalarna samarbetar länsförbundet med nedanstående föreningar.
Om du vill vara en del av detta projekt anmäler du dig till din medverkande hemslöjdsförening. Om din förening inte är med görs anmälan till hemslöjdskonsulent Kattis Karlsson Hofvander.
När anmälningstiden gått ut får du linfrön skickat till dig. Under projektets gång kommer du att få nyhetsbrev med odlingstips, kulturhistoriska kuriosa skickat till dig via mejl.
Om du inte är medlem men vill vara med och odla lin kan du köpa fröer i hemslöjdsbutikerna för 50 kr/påse från mitten av april.

Anmälan
Anmälan gör du senast den 1 april helst via mejl. I anmälan är det viktigt att du anger ditt namn, adress, telefon, mejl och om du vill ha linfrön.

Kontaktpersoner i Dalarna:
• Dalarnas hemslöjdsförbund, Kattis Karlsson Hofvander, kattis.k.hofvander@hemslojd.org

• Mora Hemslöjdens vänner, AnnaKerstin Österström, annakerstin@finngarden.se

• Falu hemslöjdsförening, Maria Svensdotter, livtag.nu@gmail.com

• Floda Gagnef ideella hemslöjdsför. Jenny Hedberg, hjortpersjenny@hotmail.com

• Nås hemslöjdsförening, Karin Sivertsson, karinsivertsson@hotmail.com

• Orsa slöjdlag, Jeanette Asperen, jeanette.asperen@gmail.com

• Orsa lin och ull, Siv Sparby, siv.sparby@hotmail.com

• Äppelbo Lamm, Anna-Maria Persson, appelbolamm@gmail.com

På latin heter lin Linum usitatissimum, det betyder det högst nyttiga. Sällan har väl ett namn beskrivit en växt så bra. Linet klär oss, värmer och föder oss. Och linet drivs av sol, jord och vatten.

KULTURHUSET TIO14

SLÖJDHÄNG

SLÖJDEN, SKOGEN OCH HÅLLBARHETEN

RESIDENS

22-24 sept

VÄV-mässa