Mora Hemslöjd startade 1905 som en av de första Hemslöjdsbutikerna i landet. De drivande kvinnorna då var bl.a. Emma Zorn och Beda Larsson. De ville bevara de rika slöjdtraditioner som fanns här i trakten. Mora Hemslöjd har alltså funnits i 117 år!

Vi, Gunilla Frost och Kristina Karlsson, har nu drivit Mora Hemslöjd  tillsammans sedan 1993 och hoppas att vi är ledet in i framtiden för Mora Hemslöjd. Vi vill fortsätta vårda traktens rika slöjdtraditioner, till exempel tvåändsstickning, spånkorgtillverkning, hästtillverkning, fyrflätning, vävning, broderi och skinnsömnad samtidigt som vi lyfter fram fin nyskapande slöjd.

Moradräkten ligger oss varmt om hjärtat och ingår som en stor del i vårt sortiment. Vi tillhandahåller material eller färdiga dräktdelar, du kan få dina dräkter ändrade eller hyra för olika tillfällen.

Redan första veckan vi jobbade på Mora Hemslöjd införde vi second-hand försäljning av Moradräktdelar. Det sortimentet har vi nu gett namnet BRUKAT och det innefattar även andra slöjdföremål, alltifrån yllevävnader till redskap för slöjd och hantverk. Det känns idag ännu mer aktuellt med detta sortiment som är hållbart och varaktigt.

Vi arrangerar även kurser, workshops och slöjdardemonstrationer.

kontaktuppgifter & hemsida

Adress: Mora Hemslöjd, Kyrkogatan 4, 792 30 MORA
Tel: 0250-102 25
e-post: info@morahemslojd.se

LÄNK TILL MORA HEMSLÖJD

FALUN

DALARNAS HEMSLÖJD

NÅS

NÅS HEMSLÖJD

DALA-FLODA

FLODA HEMSLÖJD